Ортопедични иновации: Плазмоклетъчна терапия ПРП с ортопед-травматолог Светла Жекова-Реджепоглу

Ортопедични иновации: Плазмоклетъчна терапия ПРП с ортопед-травматолог Светла Жекова-Реджепоглу

Използвайки съвременните научни открития в служба на регенеративната медицина,
нашата клиника предлага иновативния метод на Плазмоклетъчна терапия ПРП, откриващ нови пътища за лечение и възстановяване на тъканите. Този прогресивен подход активира и ускорява естествените репаративни процеси на организма, като се възползва от богатството на растежни фактори в тромбоцитите, които са ключови играчи в лечението на травми и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат.
След прецизно вземане на кръвна проба от пациента, ние използваме специализирана
техника за центрифугиране, която отделя тромбоцитите и плазмата, обогатявайки ги до концентрации, надхвърлящи обичайните физиологични нива. Резултатът е силно
концентрирана суспензия, която прилагаме директно в увредените зони чрез
инжектиране, стимулирайки тъканния ремонт и възстановяване на функциите.
Тази методика е превъзходен избор за пациенти с остеоартрит, спортни травми, хронични болки в сухожилията или ставите, като предлага минимално инвазивна алтернатива на традиционните оперативни методи. ПРП терапията е подкрепена от множество клинични изследвания, които потвърждават нейната ефикасност в оздравителния процес.
Нашата цел е не само да облекчим симптомите, но и да предложим дълготрайно решение на проблемите с опорно-двигателния апарат, използвайки тялото като свой най-силен съюзник в лечението. Защо да се съгласявате с временно облекчение, когато можем да ви предложим насочена към бъдещето терапия, която възстановява и регенерира?
Възстановете мобилността и облекчете болката с плазмоклетъчната терапия ПРП

Основните насоки на метода са:

1. Остеоартрит и дегенеративно ставни заболявания – гонартроза, коксартроза и др, засегнати стави, дископатия, радикулит, ошипяване – прилага се метод на Неаполитано и метод на Гоби.

2. Хронични тендинози, околоставни заболявания, сухожилно дегенеративни процеси – периартрити, епикондилити, ахилесов пери-и тендинит, плантарен фасцит, шип в петата, тендинити на капачего, на пес ансеринус, както и при различните форми на бурсити.

3. Болки, свързани с последици при различни спортни травми, като скъсване на предна кръстна връзка, менискални увреди и лезии, увреди на ротаторен маншон, след тежки навяхвания свързани с връзкони увреди.

4. При псевдоартрози за стимулиране на костното срастване и съкращаване на сроковете на оздравяване, като допълнение към основното лечение.

5. Асептични некрози, като допълнение към основната терапия при реваскуларизиране на некротичния костен участък.

6. При различните форми на костна пластика, извършвани по различни причини, като увеличава възможността за прихващане на присадката и съкращаване на възстановителните срокове.

Има множество медийни извадки за използването на тази терапия при лечение от водещи спортисти като Рафаел Надал, Тайгър Уодс и други, за бързо възстановяване при спортни травми и тендопатии, и връщане към професионалния спорт.

Проучванията показват, че след използването на богата на тромбоцити плазма (PRP) за проблеми с сухожилията, в третираната област започват да се развиват нови сухожилни клетки (наречени теноцити). Хондроцитите (хрущялните клетки) се образуват, когато PRP се инжектира в увреден хрущял. Факторите на растеж, които помагат за изграждането на ново кръвоснабдяване в района, също се увеличават. В същото време има натрупване на колагенови влакна от тип I. Колаген тип I съставлява основната структура на сухожилната тъкан. Този лечебен отговор може да помогне за възстановяване на силата по-бързо от нормалното, но са необходими проучвания, за да се докаже това.

Не всеки с мускулно-скелетен проблем, както е описано, може да проведе това лечение. Всеки със състояние, наречено тромбоцитопения (ниски нива на тромбоцитите), всеки с анамнеза за рак няма да се класират. Тромбоцитопенията може да възникне при лечение с лекарства за нарушения на кръвосъсирването, ревматоиден артрит или някои форми на химиотерапия за рак. Употребата на разредители на кръвта като Coumadin или Warfarin и наличието на инфекция в мястото на раната също са противопоказания (причини, поради които плазмата, богата на тромбоцити, не е опция за вас)

Меню
Call Now Button