ВИСОКОИНТЕНЗИВЕН МАГНИТ (ВИМ)

ВИСОКОИНТЕНЗИВЕН МАГНИТ (ВИМ)

BTL Super Inductive System

BTL представя иновативния Super Inductive System (SIS) – медицински уред за провеждане на високоинтензивна магнитотерапия.

Технологията се базира на електромагнитно поле с висок интензитет, което повлиява благоприятно върху човешките тъкани. Терапевтичните ефекти, до които води терапията, са облекчаване на болката, заздравяване на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация.

BTL Super Inductive System е иновативно високотехнологично решение.

Дизайнът на бобината в апликатора позволява провеждането на безболезнена и комфортна терапевтична процедура дори при използването на честота от 150 Hz и интензивност от 2.5 Т. Впечатление прави и вградената охлаждаща система, която позволява апаратът да се използва за по-продължителни терапии – дори при пълно натоварване.

Широкото честотно поле на BTL Super Inductive System прави високоинтензивната магнитотерапия приложима при третирането както на остри, така и на хронични болкови състояния. За да донесе високоефективно лечение, при разработката на апарата залегнаха теориите за повлияване на болката (pain control theories), всяка от които използва различен честотен сектор. Ето защо терапевтичните серии със SIS водят до моментално облекчаване на болката – без значение дали тя е хронична, или остра.

Често задавани въпроси

Мобилизацията на ставите се постига чрез множество повторяеми мускулни контракции в областта на ставните капсули. Контракциите причиняват леко разместване на ставните повърхности една спрямо друга, като в резултат блокадата се освобождава и ставата възвръща нормалното си движение.

Високоинтензивното магнитно поле подобрява циркулацията на кръвта в засегнатата област и подпомага формирането на васкуларна тъкан и хрущялен калус. Вследствие се предизвиква прогресивна минерализация и костно ремоделиране.

Взаимодействието на електромагнитното поле с невромускулната тъкан резултира в нервна деполяризация и мускулна контракция. Чрез предварително зададени честотни параметри на стимулацията се постига укрепване на отслабени мускули и/или мускулни групи.

Чрез действия върху мускулния тонус на спинално ниво се постига инхибиране на спастичните мускули. Този механизъм се използва за третиране на двигателни увреждания, при които е налице спастицитет.

Високоинтензивния магнит (ВИМ) е източник на пулсиращо магнитно поле с висока честота, което стимулира дори слабата мускулатура или води до мускулна релаксация при повишен мускулен тонус. Използва се и при разтегната мускулатура. Въздействието е чрез различни по големина апликатори и терапевтичен стол с два индуктора.
Терапевтичния столсе използва за лечение на нискокръстни болки е безболезнен и неинвазивен ефективен метод за терапия. Лечението стимулира мускулите без директен контакт с кожата. Терапевтичната процедура е семпла и от пациента не се изисква особена подготовка. По време на процедурата пациента просто седи на стола.
Апликатори на Високоинтензивен магнит (ВИМ)- стяхна помощ бързо се намира мястото на болката, след което мускулите се стимулират.
Показания:
Премахва остри болки в скелетно-мускулната система;
Повишава кръвната циркулация;
При дегенеративен ревматизъм;
Неврити;
Парези и парализи;
Невропатии- моторни, сензомоторни, мононевропатии, полиневропатии;
Посттравматични състояния;
Рехабилитация след имобилизация;
Спортни травми;
Слединсултна рехабилитация;
Постоперативни състояния;
Подобрява костното зарастване след фрактури и ускорява зарасването на раните;
При инконтиненция:
Деликатния проблем- инконтиненция, има своето решение- Високоинтензивен магнит. Уредът е високотехнологичен стол, който извършва нежна стимулация на мускулите на тазовото дъно. Постига се овладяване на неприятните моменти от ежедневието. Подходяща е за всички видове уринарна и фекална инконтиненция, след операции на урогинеталната система и след раждане. Помага на пациенти със сексуална дисфункция и хронична болка в тазовия регион и лумбалния гръбнак. Има положителен ефект при еректилна дисфункция за възможността за достигане до оргазъм. Ефектът се усеща след 3-тата процедура.
Индикации:
Стрес инконтиненция;
Смесена инконтиненция;
Позивна инконтиненция;
Фекална инконтиненция;
Инконтиненция след тотална простатектомия;
След раждане;
Леки форми на пролапс на влагалище и матка;
Рехабилитация след операция на тазовото дъно;
Хроничен простатит;
Еректилна дисфункция;
Лечението е неинвазивно, безболезнено и без странични ефекти. Доказателството идва след няколко процедури (4-5). Прави се 2-3 пъти седмично. Лечебната програма се определя след консултация с лекар, за всеки пациент индивидуално, в зависимост от техните симптоми и диагноза.

Меню
Call Now Button