ИНФУЗИОННА ТЕРАПИЯ

ЕФЕКТЪТ Е ОСЕЗАЕМ МОМЕНТАЛНО

Чрез инфузията тялото Ви получава богат коктейл от витамини, минерали и други полезни вещества, готови за директно усвояване от организма, без нужда от преработка. Това е и едно от най-големите предимства пред оралното приемане на витамини – не се натоварва черният дроб, не се губят полезни вещества. Инфузионите коктейли моментално  и дълбоко хидратират човешкия организъм и стимулират производството на нови, пълни с енергия клетки. Първо с тях се насища кръвната плазма, а след това посредством кръвния ток те достигат до всички тъкани и клетки. Навлизайки в клетката, те се включват в метаболизма и го подобряват. Първият ефект за организма е добрата клетъчна хидратация.

Инфузията (или интравенозна терапия) е ефективен начин за осигуряване на хранителни вещества, витамини и други компоненти в тялото без навлизането им в храносмилателната система. При интравенозна терапия избраните вещества постъпват директно и незабавно в кръвния поток, където да могат да се използват веднага. Звучи твърде хубаво, за да е истина, но е точно така.

В МЦ Топ Медик извършваме различни видове интравенозни терапии с витамини, аминокиселини, антиоксиданти, имуностимуланти, пробиотици и други.

Как работи интравенозната терапия

Интравенозните инфузии доставят комбинация от физиологичен разтвор, витамини и електролити директно в кръвния поток. Характерно за инфузирането е, че съставките в отделните инфузионни коктейли са специално подбрани, за да отговорят на различни здравословни нужди и могат да се адаптират към индивидуалните потребности на пациента. По този начин може да получите само най-необходимите и полезни вещества според моментното ви състояние.

По време на терапията не е нужно да правите нищо, освен да запазите спокойствие и да останете на място, докато тялото ви приеме всички вещества по венозен път. Докато трае процедурата

Докато трае процедурата организмът ще получи необходимите количества жизненоважни вещества във вид готов за употреба и оползотворяване. Посредством кръвния поток инфузираните вещества достигат до всички тъкани и клетки без да навлизат в храносмилателния тракт, в стомаха, червата или друго място по пътя, където могат да бъдат разрушени или изхвърлени от тялото.

Ефектът може да бъде изпитан непосредствено след самата процедура, като в зависимост от вложените съставки той може да бъде повишена клетъчна хидратация, енергизиране, виталност, подобрена детоксикация, подобрена концентрация, облекчаване на болки и още много.

Въпреки че специфичните съставки варират от формула до формула, всички инфузии имат два основни компонента:

Физиологичен разтвор: Стерилна смес от натриев хлорид и вода, която хидратира тялото и улеснява доставянето на терапевтичните средства.

Витамини: Органични хранителни вещества като витамини и антиоксиданти, които тялото използва за поддържане на нормална функция и които трябва да се набавят от външен източник като храна, напитки или инфузия.

В допълнение към тях, някои от инфузионните формули съдържат лекарства, които също се разреждат във физиологичен разтвор, за да помогнат за подобряване на гаденето или облекчаване на болката. Допълнителни компоненти като пробиотици, аминокиселини и други могат също да се добавят към формулите, за да повишите вашите енергийни нива, имунна защита от вируси и бактерии, подобряване на когнитивните функции и други.

Защо да изберете интравенозната терапия пред други методи за лечение

Свободно можем да включим в лечението си лекарства без рецепта, хранителни добавки и бабини илачи, които може да помогнат. Лесно е – почивате на дивана, поръчвате от онлайн магазин или направо купувате от аптеката и остава само да пиете всеки ден избраните продукти. Защо тогава да си правите труда за интравенозни терапии?

Пероралните добавки и лекарства имат значително по-ниска усвояемост в сравнение с интравенозните инфузии, тъй като първо трябва да преминат през храносмилателната система, където се метаболизират, преди да достигнат до кръвообращението. В допълнение към това възрастта, нивото на активност, някои заболявания, проблемите с малабсорбцията и чревната пропускливост, стресът и други фактори могат да повлияят на това колко добре тялото усвоява и използва добавки и лекарства.

С интравенозната терапия забравяте за тези проблеми, защото тя заобикаля храносмилателната система и доставя веществата директно в кръвообращението. Съставките в интравенозните инфузии се абсорбират на 100% от тялото, защото се  защото се прилагат директно в кръвта.

Вашето тяло използва максималното количество от това, от което се нуждае, а останалото изхвърля. Тъй като интравенозните вещества се доставят в кръвта, съставките стават незабавно достъпни за вашите клетки, което значително намалява необходимо време за действие. Това е изключително важно в случай, че имате нужда от бързо облекчаване на болки, намаляване на възпалителни процеси, мъчително главоболие и други здравословни проблеми.

За кого са подходящи инфузионните терапиите

Интравенозните терапии са отличен избор за хора, които имат затруднения при поглъщане на течности или лекарства поради гадене или заболяване. Също така инфузионната терапия може да бъде от полза за хора с проблеми с малабсорбцията на вещества, която обикновено настъпва в гастроинтестиналния тракт. При интравенозна терапия това няма как да се случи.

Меню
Call Now Button