Защо е нужно допълнително лечение след прекаран Covid-19?

Все повече хора, прекарали Ковид-19, месеци по-късно продължават да имат сериозни оплаквания. Предполага се, че това важи за до 20% от заболелите, а особено засегнати се оказват жените на възраст между 20 и 40 години.

Дори и след сравнително леко протичане на болестта, много пациенти се нуждаят от месеци, за да се възстановят напълно. Това се случва дори и при млади хора и деца.
Тъй като Ковид-19 е заболяване на цялата съдова и имунна система, на много места в тялото могат да останат така наречени остатъчни оплаквания или симптомите да се проявят отново. Експерти подозират, че в случая може да става дума за автоимунна реакция.
Най-честите симптоми са умора, отпадналост, проблеми с паметта, затруднено дишане, болки в областта на гърдите, но също и сърдечно-съдова недостатъчност и смущения в съня.

„Много хора не разбират защо постоянно чувстват умора или защо изведнъж започват да ги затрудняват най-обикновени действия“, казва по този повод австрийката Марта Прелер, основала група за взаимопомощ, която вече наброява 500 души.

Отнема месеци на повечето хора, преболедували вируса Covid да се възстановят напълно от инфекцията. Има още толкова много неизвестни в дългосрочните ефекти върху здравето на хората, които са го прекарали. Много често има хора, които казват, че се чувстват добре, че нямат здравословни проблеми, но на рентгеновите им снимки на белите дробове не изглежда така. При здрав човек белите дробове са чисти, а на изображенията са черни, което маркира въздуха в тях. Белите дробове на пушача имат многобройни бели линии, показващи белези и запушване, докато дробовете на коронарния пациент са почти напълно бели.
“Белите дробове след COVID изглеждат по-зле от тези на най-заклетия пушач, които някога сме виждали. Те се сриват. И се съсирват. И задухът продължава … и продължава … и продължава.”- казва д-р Британи Банкхед-Кендъл

Има ли лечение?

Да!
SUPER INDUCTIVE SYSTEM използва електромагнитна енергия за укрепване на дихателните мускули.
SUPER INDUCTIVE SYSTEM се препоръчва на всички пациенти, които имат необходимост от укрепване на отпуснати дихателни мускули след прекарани белодробни заболявания, за да се подобри качеството на техния живот.
Резултатите варират в зависимост от общото ви здравословно състояние и дихателен капацитет. Обикновено пациентите усещат първите резултати още по време на провеждане на самата терапия. Резултатите стават видимо по-добри през следващите няколко седмици.

Повече за терапията и как протича тя можете да прочетете на страницата ни  „Възстановяване след прекаран Ковид 19

Меню
Call Now Button