ДА ОТСЛАБНЕМ ЗДРАВОСЛОВНО!

МОЕТО ТЯЛО, МОЯТ ХРАМ.

Настъпват едни от най- прекрасните месеци. Идва топлината, идва светлината, пролетта ни кара да се почувстваме по жизнени и щастливи. Зимата е период, в който повечето от нас се обездвижват, паралелно с намалената двигателна активност и предпочитанията към по плътна, питателна и калорична храна с ужас разбираме, че голяма част от дрехите ни са се смалили, а ние сме пораснали.

Здравословното тегло е важно за нас, не само да задоволим нашета суета, но излишните килограми оказват допълнителна тежест и натоварване на стави, кости, сухожилия, нарушава се нормалната тъканна трофика.

Според системата „ човешкото хранене“ мазнините са част от естествените механизми на тялото да складира своите отпадъчни продукти. Както в природата  замърсената река  изтласква в периферията- брега всички замърсители, така и нашето тяло прави всичко възможно да предпази жизнено важните органи като изолира потенциално опасните токсични вещества максимално далеч. За съжаление компенсаторните механизми не могат да работят до безкрай. Ако този процес на натрупване продължи това ще доведе до отлагане на метаболитни отпадъци и във вътрешността, около органи и жлези. Абдоминалната мазнина дори може да наподобява функцията на жлеза с вътрешна секреция и да генерира хормоно подобни вещества, които да нарушават крехкия хормонален баланс и да предизвикват възпалителни процеси. На практика се оказва , че клетките са едновременно интоксикирани и гладни, защото достъпа на кръв до тях е нарушен.

ВЪТРЕШНОТО ЗДРАВЕ НАМИРА ВЪНШНО ПРИЛОЖЕНИЕ. С правилните насоки, прецизно съобразени с индивидуалните потребности на различните организми , мисията „ желана фигура“ без целулит, стегната кожа, силна и еластична мускулатура е напълно възможна.  За да сме слаби, елегантни, не е нужно да гладуваме, да изчисляваме процент въглехидрати, мазнини, белтъчини, да броим калории. Необходимо е да разширим мирогледа си , да излезем извън зоната си на комфорт, да проявим воля, осъзнатост и  постоянство. Изкуството да се храним осъзнато не е лесна, но не и невъзможна задача. С радост бих споделила с вас ПЪТЯТ КЪМ ДОБРОТО ЗДРАВЕ. Храната е фундамент, тя определя състава и структурата на клетките.  Но за да има успех в постигането на дълготрайни и бързи резултати трябва да се подходи комплексно. Съчетаването на  персонално изготвена хранителна програма  и прилагането на апаратна лимфотерапия е прекрасен комплексен подход към постигането на цялостни резултати.

Лимфната система наричана още „санитарният център на тялото“ и „бялата река на живота“, е невероятна дренажна и филтрационна мрежа, която работи през цялото време, за да осигури благосъстоянието на организма.

В Аюрведа е смятана за най-важната система, като на Изток е наречена „водата на живота“

Главната роля на нашата лимфна система е непрекъснато да почиства междуклетъчните пространства от анормални и потенциални ракови клетки, като произвежда бели кръвни клетки. Лимфните съдове работят неуморно, за да изхвърлят токсичните вещества от организма. Тази система изпълнява  главна роля в имунните сили на организма, като разпознава патогените и изработва съответните  антитела срещу тях.

Липсата на физическа активност и застоялият начин на живот  са едни от главните причини за забавяне на лимфната циркулация. В резултат на това, в клетките се натрупват коктейл от токсини, които ускоряват процеса на  преждевременно клетъчно стареене, появяват се отоци, възпаления, артериални и хормонални нарушения.

Лимфодренажният масаж е една от най-популярните разновидности на масажни техники, които се използват за медицински и козметични цели. За разлика от кръвоносната, лимфната система няма двигател, който да я задвижва и затова движението на лимфата е много бавно. Именно лимфодренажния масаж е естествен и безопасен начин да се подпомогне  извеждането на отпадните метаболитни продукти извън организма. Използва се за оформяне на тялото, за лечение и профилактика на разширени вени, лимфен оток и за нормализиране на кръвното налягане.

Лимфодренажният масаж се извършва в направление на движението на лимфата (отдолу нагоре) и обхваща цялото тяло, а не само отделни негови части. Масажните техники са плавни и бавни и комфортни.

Апаратният лимфен дренаж  и пресотерапия е процедура, която се извършва с помощта високотехнологичен  апарат с ултразвук или вакуум. Апаратният лимфен дренаж  подпомага премахването на  излишната течност от тялото, подобрява се кръвообращението и тонизира мускулите. В следствие на проведената апаратна  процедура, течността започва да се движи, лимфната система се почиства, възстановява се метаболизма и се подобрява кръвообращението. Лимфният дренаж благоприятства дейността на вътрешните органи и стимулира оздравителните телесни процеси.

Завършвам темата посветена на разумното отслабване с една неостаряваща мисъл: “ Ако не намерим време за нашето здраве, ще бъдем принудени да посветим живота си на болестите.“ Здрав е този който правилно въвежда, но и правилно извежда. Хипократ. За да се радваме на добро здраве и хармония е нужно да има равновесие между клетъчните елементи- нищо да не е в повече и нищо да не липсва. Обикновено в повече са токсичните вещества, липсват есенциалните нутриенти- ензими, фибри,витамини, микро и макронутриенти. Натуралната храна е горивото, а лимфодренажа е средството за бързото детоксикиране на тялото. Тази комбинация дава комплексен подход и се постига комплексен резултат. 

„ УСПЕХ ПО ПЪТЯ НА ЗДРАВЕТО“

Красимира Сотирова

Меню
Call Now Button